Home » A World of Flavours in my Kitchen » Fokveedag Recepten

Fokveedag Recepten

Vertel eens iets over de Fokveedag …
fokveedag-boerenlandfeest

Jaarlijks komen boeren bijeen om vee en kaas te laten keuren en te verhandelen. Dat gebeurt hier in Hoornaar. Ook worden landbouwmachines geshowd en trekker trek wedstrijden georganiseerd.

Kaasboeren en -boerinnen hebben het initiatief genomen om hun producten niet alleen te tonen maar ook te laten proeven, aan het publiek.

Traditionele kaasblokjes – overigens een uitstekende wijze om kaas te proeven! – worden geserveerd en koks worden uitgedaagd om op minder bekende wijze de kazen te gebruiken als ingrediënt. De stand heeft nimmer te lijden aan verminderde belangstelling! Dankbaar wordt gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om te proeven. Een salade, een soep, iets hartigs maar ook zoete varianten vinden hun weg naar een leergierig publiek. Zowel Boeren Geitenkaas als Boeren Goudse kaas worden verwerkt in verrukkelijke gerechten.

Na het proeven kunnen de kazen ook bij aanliggende stands gekocht worden. De uitdaging voor de koks is om recepten te vinden en te maken dat de kaas producten tot hun recht laten komen zodat de volle smaak tot haar recht komt.

Fokveedag recepten

De recepten van de koks worden in kleine oplagen afgedrukt en mee genomen door het publiek. De recepten worden nu ook online gepubliceerd.

Volg deze link voor Recepten Fokveedag